Blogit02.12.2022

Esihenkilö, ole PRO

Esihenkilön tehtävät ovat monipuolisia ja heiltä vaaditaan paljon erilaista osaamista. Samalla myös esihenkilöille kuuluu yhtä lailla laadukas perehdytys kuin kaikille työntekijöille. Koska ilman laadukasta perehdytystä, esihenkilö ei voi olla paras mahdollinen pomo, eli Pro Pomo. Laadukkaan perehdytyksen myötä kaikilla organisaation esihenkilöillä on tasalaatuisemmat valmiudet esihenkilötehtävään.

Tämän vuoksi yhteistyössä Varkauden kaupungin kanssa tuomme kaikille Introa käyttäville organisaatioille uudenlaisen perehdytysmallipohjan, jonka tarkoituksena on tuoda näkyväksi esihenkilöiden osaamisalueiden laajuus, monimuotoisuus sekä rohkaista esihenkilöitä, että nämä osaamisalueet on otettavissa haltuun.

Mallipohjan osaamisalueet

Mallipohjan sisällään pitämiä osaamisalueita ovat verkostot ja asiakkuudet, strategia ja toiminta, muutokset ja prosessit, ihmiset, osaaminen ja työhyvinvointi, itsensä johtaminen ja oma jaksaminen, suorituksen johtaminen ja palkitseminen, työsuojelu ja –turvallisuus, talous, palvelussuhdeasiat ja työsuhdejuridiikka sekä viestintä ja markkinointi. Nämä pohjautuvat Varkaudessa kehitettyyn Pro Pomo -osaamisprofiiliin.

Kukin osaamisalue on avattu perustellen ja esihenkilön motivaatiota herätellen: miksi juuri tämä teema on tärkeää esihenkilötyön kannalta. Profiiliin on kerätty materiaalia tiedonlähteille, tekstit ovat kannustavia ja antavat tukea oppimisen polulla.

Varkauden kaupunkia lainataksemme ” Hyvin perehdytetty ja hyvin perehtynyt esihenkilö on parasta, mitä työpaikka voi työtekijöilleen tarjota. Tuolloin työt sujuvat, luotetaan puolin ja toisin, ollaan valmiita oppimaan uusia asioita, muutokset otetaan vastaan yhdessä asioista keskustellen, epäkohdat otetaan puheeksi ja ne ratkaistaan yhdessä. Tämän kaiken ansiosta asiakkaat saavat laadukasta palvelua.”

Mallipohjaan voit tutustua tarkemmin tästä [Esikatsele pohjaa] ja löydät sen Introsta. Mallipohja mukailee Varkauden Kaupungin omaa Pro Pomo -pohjaa. Voit kokeilla Introa maksutta ja aloittaa Pro Pomo esihenkilöiden perehdytyksen suunnittelun organisaatiossasi vaikka heti.

Lue lisää aiheista

Jaa kirjoitus