Tukiartikkeli

Luo uusi mallipohja

Mallipohjat luodaan Mallipohjat-osiossa. Mallipohjat-otsikon alla näkyy itse tekemäsi mallipohjat sekä organisaatiosi muiden käyttäjien tekemät pohjat, jotka on jaettu sinulle käyttöön joko katselu- tai muokkausoikeudella. Katseluoikeus tarkoittaa sitä, että voit tarkastella mallipohjan sisältöä ja käyttää sitä omien perehdytysten käynnistämiseen ja muokkausoikeus tarkoittaa sitä, että voit muokata kyseistä mallipohjaa. Mallipohjaan tehdyt muokkaukset näkyvät kaikilla käyttäjillä, joille pohja on jaettu.

Intron mallipohjat -otsikon alla näkyy järjestelmän tarjoamat mallipohjat. Intron mallipohjat on tehty yhteistyössä kyseisen alan ammattilaisten kanssa ja niissä on yleisiä asioita. Voit hyödyntää näitä omien mallipohjien luonnissa tai käyttää näitä perehdytyksissä sellaisenaan. Huomaathan, että Intron mallipohjat eivät noudata organisaatiosi mahdollisia sisäisiä ohjeistuksia perehdytysten kulusta.

Mallipohjan luonti aloitetaan klikkaamalla vasemmassa yläkulmassa Luo uusi mallipohja.

Ensin valitaan, luodaanko tyhjä mallipohja vai käytetäänko apuna jotakin jo olemassa olevaa mallipohjaa. Valittavissa on sinun omat mallipohjasi ja sinulle jaetut mallipohjat. Kun teet tehtäväkohtaisia mallipohjia, voit helposti hyödyntää sellaista aiempaa mallipohjaa, jonka tehtävät liittyvät läheisesti uuteenkin tehtävään. Todennäköisesti jotkut tehtävät ovat samoja tai samansisältöisiä, joten sinun ei tarvitse tehdä kaikkia tehtäviä alusta asti. Voit valita vain yhden mallipohjan uuden mallipohjan avuksi.

Kun olet valinnut haluamasi mallipohjan, klikkaa Seuraava.

Tässä vaiheessa annat mallipohjalle nimen sekä perehdytettävän tehtävän tiedot. Mallipohjalle kannattaa antaa kuvaava nimi, jotta käyttäjät, joille mahdollisesti jaat pohjan tunnistaa, missä perehdytyksissä tätä pohjaa voi käyttää. Erityisen tärkeää on myös, että tässä syötetään Perehdytyksen tehtävä, sen tulee vastata sitä tehtävää, jota kyseisellä mallipohjalla perehdytetään. Esimerkiksi sairaanhoitajan mallipohjassa perehdytettävän tehtävän tulee olla "Sairaanhoitaja" jne. Yleisperehdytyksen perehdytettävä tehtävä kannattaa olla "Yleisperehdytys", koska yleensä se käynnistetään kaikille työntekijöille riippumatta tehtävästä. Perehdytettävä tehtävä on tärkeä sen vuoksi, että sen perusteella organisaation pääkäyttäjä voi ottaa raportteja Introssa käynnistetyistä perehdytyksistä. Jos perehdytettävät tehtävät eivät vastaa sitä, mitä perehdytyksessä perehdytetään, niin raportit eivät ole todenmukaisia.

Voit valita, säilytätkö mallipohjan vastuuhenkilöt sellaisena, kuin ne on alkuperäisessä mallipohjassakin olleet. Tämä siis tarkoittaa sitä, että jos mallipohjaan on asetettu joku tietty käyttäjä vastuuhenkilöksi, niin tämä vastuuhenkilö säilyy myös uudessa mallipohjassa. Jos et säilytä vastuuhenkilöitä, kaikki tehtävät siirtyvät perehdytysvastaavalle tai perehdytettävälle, sen mukaan onko perehdytettävä valittu johonkin tehtävään vastuuhenkilöksi. Eli "Säilytä mallipohjan vastuuhenkilöt" valinta vaikuttaa siihen, säilytetäänkö yksittäisten käyttäjien vastuulle asetetut tehtävät heidän vastuullaan vai vaihdetaanko tilalle perehdytysvastaava.

Kun olet antanut mallipohjalle nimen ja perehdytyksen tehtävän sekä päättänyt, säilytätkö vastuuhenkilöt mallipohjassa, voit klikata Luo mallipohja.

Näin mallipohja on luotu järjestelmään ja nyt voit muokata sitä haluamallasi tavalla. Voit lisätä ja poistaa tehtäviä ja kategorioita, muokata olemassa olevia tehtäviä, niiden alatehtäviä ja linkkejä, muokata kategorioiden määräaikoja ja nimiä.

Muokkaaminen aloitetaan klikkaamalla Muokkaa-nappia.

Pääset muokkaamaan mallipohjan tietoja Muokkaa tietoja-kohdasta. Tässä näkymässä kerrotaan, mille tiimille mallipohja kuuluu, eli mikä tiimi on ollut käyttäjällä aktiivisena, kun mallipohja on luotu ja kuka mallipohjan on luonut, eli kuka sen omistaja on. Mallipohjan nimi sekä perehdytyksen tehtävä, jotka annoit aiemmassa vaiheessa näkyvät tässä ja voit niitä tarvittaessa muokata.

Tässä osiossa voit myös valita, onko työsuhteen tyyppi vakituinen, määräaikainen vai harjoittelu ja kirjata lisätietoja perehdytyksestä.

Mallipohjan muokkaamisesta kerrotaan tarkemmin "Mallipohjan muokkaaminen" -artikkelissa.